English (UK)

Banners anakinosis

Μεγάλη επιτυχία η διάλεξη «Βίωσε τον Προσωπικό σου Άθλο - Τίποτα δεν είναι Ακατόρθωτο»

Μικρός φάνηκε ο χώρος της αίθουσας εκδηλώσεων του Ολυμπιακού Μεγάρου για να χωρέσει την ιστορία, τους άθλους, τις αποκαλυπτικές πτυχές της ζωής της, και μια κατάθεση ψυχής, της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου όλων των εποχών, που δε τα παρατάει ποτέ, Μαρίας Πολύζου.

Η κα. Πολύζου, η οποία είναι Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού, ήταν ομιλήτρια σε διάλεξη με θέμα «Βίωσε τον Προσωπικό σου Άθλο - Τίποτα δεν είναι Ακατόρθωτο»,  την οποία διοργάνωσε το Σάββατο,16 Οκτωβρίου, στο Ολυμπιακό Μέγαρο, το Σωματείο Δρό.Με.Α. Racing και στο οποίο παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, κα. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, λειτουργοί του ΚΟΑ, ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, κ. Λευτέρης Κόκκινος, εκπρόσωπος της ελληνικής Πρεσβείας, εκπρόσωποι της Europa Donna, του ΠΑΣΥΚΑΦ, και δρομείς.

Σε σύντομο χαιρετισμό της, η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, κα. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, αφού συνεχάρη το Σωματείο για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει τη διάλεξη, είπε ότι «ο λόγος που θεωρώ πολύ σημαντικές τέτοιου είδους εκδηλώσεις, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι ότι επιφέρουν πολύ σημαντικά οφέλη όχι μόνο στο δρομικό κίνημα, το οποίο ευτυχώς βλέπουμε να αναπτύσσεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια την Κύπρο, αλλά και στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνία μας γενικότερα».

Η Πρόεδρος του Σωματείου Δρό.Με.Α. Racing, στο δικό της χαιρετισμό, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «εμείς ως Dromea Racing, προσπαθούμε και στοχεύουμε να είμαστε πρεσβευτές των αρχών και των αξιών του Μαραθωνίου και να μεταφέρουμε τα μηνύματα αυτά όχι μόνο στους δρομείς, αλλά  στους νέους μας κατά κύριο λόγο και στην ευρύτερη κοινωνία».

Η Μαρία Πολύζου, η οποία μέσα από το λόγο της κατάφερε να συγκινήσει όλους τους παρευρισκόμενους, είπε, μεταξύ άλλων, ότι στα 52 της κοιτώντας πίσω τη ζωή, βλέπει ότι η ζωή της στάθηκε πάρα πολύ καλά, ακόμα και αν έχει περάσει δύσκολα.

«Μου έδωσε πολλούς Μαραθώνιους. Μαραθώνιοι, οι οποίοι με δίδαξαν και με ωφέλησαν. Προχώρησαν την ψυχή μου. Δυνάμωσαν και ατσάλωσαν πραγματικά το σώμα μου και κατάφερα να περάσω πολλούς Μαραθώνιους. Πριν δύο χρόνια, πέρασα ένα πολύ ωραίο καρκίνο. Ένα καρκίνο, ο οποίος ήρθε σε μια στιγμή της ζωής μου που δεν το περίμενα…Μετά το σοκ των 15ημερών είπα ένα πράγμα. Αυτό τον μαραθώνιο θα τον ζήσω και θα τον ζήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», πρόσθεσε.  

Τόνισε, παράλληλα, ότι κάποιοι Άθλοι για να βγουν εις πέρας πρέπει να μην περάσει από το μυαλό σου κανένα περιθώριο αμφιβολίας. 

«Πρέπει να τους έχεις τερματίσει ήδη στη ζωή σου…Εγώ όλους αυτούς τους μαραθώνιους που διάνυσα όλα αυτά τα χρόνια, έβλεπα απλώς το τέρμα. Στο τέρμα ήταν μια νίκη. Δεν ήξερα πως θα το κάνω. Δεν ήξερα τι θα κάνω. Ήξερα απλά ότι θα το κάνω…Όση ενέργεια βάζετε μέσα σας για να πετύχετε ένα στόχο, τόσο αυτό σιγά-σιγά θα έρχεται πιο κοντά σας και βεβαίως πρέπει να γνωρίζετε ότι ο δρόμος προς την κορυφή, ακόμα και ο δρόμος της ζωής, δεν είναι με κόκκινο χαλί», υπογράμμισε.

Η Μαρία Πολύζου είπε, επιπρόσθετα, ότι στην ομιλία της αναφέρθηκε στο αθλητικό της κομμάτι κυρίως για να δείξει ότι η ζωή είναι ένας μαραθώνιος. 

«Ο τρόπος που θα διανύσεις αυτόν τον Μαραθώνιο, ουσιαστικά είναι αν θα φτάσεις στην αποτυχία ή στην επιτυχία…Διδάχτηκα από την αποτυχία. Δεν κερδίζεις πάντα…Κυρίως όμως είναι να μην τα παρατάς. Αυτό το μην τα παρατάς που έχει βγει, δεν έχει βγει έτσι. Έχει βγει διότι δεν τα παράτησα ποτέ, ακόμα και όταν στην αρχή της ζωής μου ξεκίνησα με τα πλην της ζωής. Έβλεπα πάντα το φως…Με τη δύναμη του μυαλού προχωρούσα», συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η Μαρία Πολύζου είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το πιο σημαντικό μήνυμα που θέλω να περάσω προς τον κάθε άνθρωπο, προς τον κάθε ένα είναι ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε» και πρόσθεσε ότι, «ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή μας, όποιο πρόβλημα κι αν παρουσιάζεται μπροστά μας, όποιο μαραθώνιο κι αν έχουμε να διανύσουμε, ένα είναι σίγουρο, ότι θα πρέπει να κοιτάμε τον τερματισμό».

«Αυτή είναι και η προσωπική μας νίκη», σημείωσε. 

Σε ερώτηση για τα παιδικά της βιώματα από την παιδική κακοποίηση, την απόπειρα αυτοκτονίας μέχρι και τον καρκίνο, η κα. Πολύζου είπε ότι «νομίζω ότι πολλές φορές στη ζωή μας, δίνονται τέτοιες δοκιμασίες μόνο και μόνο για να σταθούμε δυνατοί απέναντι σε αυτή την νέα πρόκληση που συμβαίνει στη ζωή μας ανά πάσα στιγμή».

«Σε κάθε εμπόδιο που βρισκόταν μπροστά μου, ήταν ότι μπορούσα ακόμα και τις πιο μαύρες νύχτες να βλέπω σιγά-σιγά τον ήλιο να ανατέλλει. Είναι αυτό που δε τα παρατάς ποτέ. Είναι αυτό που ακόμα και ό,τι κι αν συμβεί θα πεις ότι εγώ θα τερματίσω νικήτρια είτε είναι καρκίνος είτε είναι δυσκολίες της ζωής. Έχουμε μια αποστολή. Πρέπει να την βγάλουμε εις πέρας και για μένα το να προσπαθώ είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Είναι ο μαραθώνιος μέσα μου ουσιαστικά», πρόσθεσε.  

Τόνισε, παράλληλα, ότι «πρέπει να σπάσουμε τα ταμπού». 

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να μιλάμε. Πιστεύω θα πρέπει να διεκδικούμε. Κυρίως, όμως, θα πρέπει όλα αυτά να γίνονται για να προστατεύουμε τα παιδιά μας. Το παιδί έχει δικαίωμα στη ζωή και στο μέλλον. Εμείς οι μεγάλοι οφείλουμε να είμαστε δίπλα του, να ακούμε τη φωνή του. Να δώσουμε μια φωνή στα παιδιά. Να δώσουμε ουσιαστικά την εμπιστοσύνη προς αυτά να έρθουν να μας μιλήσουν. Το παιδί ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή του, θα πρέπει να μπορεί να μιλήσει, να σηκώσει ένα τηλέφωνο, να πει τι του συμβαίνει…Να μην φτάσουμε στο σημείο να έχει συμβεί το κακό στο παιδί. Θα πρέπει να δώσουμε τέτοιο βήμα στο παιδί που να έχει προλάβει να μας πει ότι κάτι δε πάει καλά», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το βιβλίο της «Μην τα Παρατάς!», η Μαρία Πολύζου είπε ότι το βιβλίο έχει πολλαπλά μηνύματα που αφορούν τη ζωή την ίδια και καταλήγοντας, είπε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και να μην τα παρατάμε.

Επίσης, το Σωματείο διοργάνωσε την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, Ομαδική Προπόνηση, όπου η Μαρία Πολύζου μοιράστηκε μαζί με τους δρομείς μυστικά του τρεξίματος διαφόρων αποστάσεων, της προπόνησης δρόμου αντοχής και της τεχνικής του μαραθωνίου. Τη Δευτέρα επισκέφτηκε σχολεία, ενώ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ, κ. Γιώργο Χρυσοστόμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΛΥΖΟΥ

«Βίωσε τον Προσωπικό σου Άθλο - Τίποτα δεν είναι Ακατόρθωτο»- Μια διάλεξη που δεν πρέπει να χάσει κανείς με ομιλήτρια την Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού, Μαρία Πολύζου!!

Διάλεξη με θέμα «Βίωσε τον Προσωπικό σου Άθλο - Τίποτα δεν είναι Ακατόρθωτο»,  διοργανώνει το Σάββατο,16 Οκτωβρίου, στις 17.30, στο Ολυμπιακό Μέγαρο, το Σωματείο Δρό.Με.Α. Racing.

Κύρια ομιλήτρια της διάλεξης είναι η Ελληνίδα αθλήτρια δρόμων αντοχής, Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης Μαρία Πολύζου. 

Η Μαρία Πολύζου είναι η πρώτη Ελληνίδα δρομέας μεγάλων αποστάσεων, που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες.  Υπήρξε πρωταθλήτρια για είκοσι συνεχόμενα χρόνια και κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας στον Μαραθώνιο Δρόμο, ρεκόρ που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Είναι επίσης κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ της κλασικής διαδρομής. Σήμερα, είναι Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού και υπήρξε  Διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου.

Μέσα από αυτή τη διάλεξη, την οποία δεν πρέπει να χάσει κανείς είτε είναι δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων είτε αναζητά και οραματίζεται να πετύχει στη ζωή του, η Μαρία Πολύζου θα μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες και γνώσεις της, τόσο από τους 50 μαραθωνίους που έχει τρέξει, όσο και από τον Φειδιππίδειο Άθλο, τη μεγάλη υπεραπόσταση 524χλμ που διένυσε. 

Μέσα από την ομιλία της, θα παρουσιάσει τον τρόπο που μπορεί κάποιος να βάλει στόχους και να οραματιστεί το τι θέλει να πετύχει στη ζωή του και πώς να προπονήσει τον νου, το σώμα και την ψυχή του, για να τα καταφέρει σε μία αδιάκοπη και μαραθώνια προσπάθεια να στεφθεί νικητής. 

Επιπρόσθετα, θα μιλήσει για τον μαραθώνιο της ζωής, τον καρκίνο που βίωσε και τον τρόπο που μία γυναίκα μπορεί να διαχειριστεί μία τέτοια πρόκληση-Μαραθώνιο, που αφορά πλέον τη ζωή της!

Επίσης, το Σωματείο διοργανώνει την Κυριακή,17 Οκτωβρίου, στις 09.30, στο γήπεδο του Λυκείου Κύκκου Β', Ομαδική Προπόνηση, ανοικτή προς όλους τους δρομείς, όπου η Μαρία Πολύζου θα μοιραστεί μαζί μας μυστικά του τρεξίματος διαφόρων αποστάσεων, της προπόνησης δρόμου αντοχής και της τεχνικής του μαραθωνίου. 

Οι συμμετέχοντες, για τους σκοπούς της προπόνησης, θα χωριστούν σε ομάδες σύμφωνα με τη δυναμικότητά τους ούτως ώστε να δοθούν στη συνέχεια και οι ανάλογες συμβουλές.

Τόσο στη διάλεξη όσο και στην ομαδική προπόνηση, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η επίδειξη safe pass. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν είτε μέσω email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. είτε μέσω μηνύματος στα socialmedia. 

Στη δήλωση συμμετοχής να αναγράφετε αν η συμμετοχή αφορά τη διάλεξη ή την προπόνηση ή και τα δύο. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών στην κάθε εκδήλωση είναι τα 100 άτομα.

Στα πλαίσια της φιλοξενίας της στο νησί μας, η Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού θα επισκεφτεί σχολεία μέσης εκπαίδευσης για να μοιραστεί τις πολύτιμες εμπειρίες της με μαθητές.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-11th Run The Park

 

Ένα όμορφο δρομικό και εθελοντικό συναπάντημα,διεξήχθηκε στο Πάρκο Αθαλάσσας με πρωταγωνιστή το Δρό.Με.Α. Racing

Ένα όμορφο δρομικό και εθελοντικό συναπάντημα, διεξήχθηκε την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο Αθαλάσσας, με πρωταγωνιστή το Δρό.Με.Α. Racingκαι στο πλαίσιο του ετήσιου του αγώνα «Run thePark», ο οποίος διοργανώνεται εδώ και 11 χρόνια.

Ο 11ος ετήσιος αγώνας «Run the Park», στον οποίο συμμετείχαν δρομείς από διάφορα δρομικά σωματεία της Κύπρου και αθλητές υψηλών επιδόσεων, περιλάμβανε αγώνες δρόμου 5χλμ και αγώνα σκυταλοδρομίας 2 Χ 2χλμ (Lake 2X2 Relay).

Η συμμετοχή ήταν μαζική, αλλά στο πλαίσιο του εγκεκριμένου πρωτοκόλλου ο αριθμός των συμμετεχόντων. Το Σωματείο, σεβόμενο τις κυβερνητικές αποφάσεις για αντιμετώπιση της πανδημίας, ακολουθεί όλες τις πρόνοιες του πρωτοκόλλου αγώνα, όπως έχει εγκριθεί από τις υγειονομικές υπηρεσίες, ούτως ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Κατά την άφιξη αθλητών και εθελοντών στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα, γινόταν έλεγχος safe pass.

Η Πρόεδρος του Σωματείου Δρό.Με.Α. Racing, Λία Χρυσάνθου, καλωσορίζοντας τους δρομείς και τους εθελοντές τους ευχαρίστησε για τη συνεχή συμμετοχή και στήριξη τους προς τις δράσεις και δραστηριότητες του Σωματείου.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι το Σωματείο μελετά τη διοργάνωση και άλλων δράσεων, τις οποίες θα ανακοινώσει αργότερα. 

Έπαθλα απονεμήθηκαν στους 3 πρώτους νικητές και 3 πρώτες νικήτριες στον αγώνα 5χλμ και στις 3 πρώτες ομάδες της σκυταλοδρομίας. 

Οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία έχουν ως ακολούθως: 

Άνδρες: 1. SOULAIMANE AAJAJ – Χρόνο00:16:57.76, 2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΦΗ – Χρόνος00:17:22.51, 3. AMIR RASULEV – Χρόνος 00:17:34.26. 

Γυναίκες: 1. ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ – Χρόνο 00:19:56.25, 2. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΡΡΗ – Χρόνο 00:20:46.50, 3. ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ – Χρόνο 00:21:06.99. 

Σκυταλοδρομία: 1. OI AYTOMATOI (NASOSKOUSIS-PETROS KOUSIS) – Χρόνος 00:12:34.61, 2. ROBOTRITEAM (ROMAN KARAKULOV-VITALYDUDOV) – Χρόνος 00:13:03.86, 3. STELIOSKYRIAKIDES (F. LEMONARIS-MARIOSMARKIDES) – Χρόνος 00:13:36.91. 

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, καθώς και οι εθελοντές πήραν αναμνηστικό συλλεκτικό μετάλλιο.

Xορηγός της εκδήλωσης η ACS Courier Cy. Μέγας Χορηγός του Δρό.Με.Α Racing 2021 η Cablenet.Δωροθέτες: Cyclo -Shop, Carlsberg Cyprus(νέοςSponsor Σωματείου), Famous Sport, Eye Spot, Ice Power .

Το Σωματείο ευχαριστεί για τη διαχρονική τους βοήθεια τους χορηγούς και δωροθέτες του.

-ΤΕΛΟΣ-

Αποτελέσματα - Run the Park 12/09/2021

Dear fellow runners

 

The results of the races of the Run the Park 12/09/2021 event have been uploaded and you can see them on this website by following Results / 2021 / Run the Park 2021.

 

Thank you for taking part and we look forward to seeing you again at the next Dro.Me.A. Racing event.

11th RUN THE PARK

Το Σωματείο Δρό.Με.Α. Racing διοργανώνει τον 11ο ετήσιο αγώνα Run the Park στο πάρκο Αθαλάσσας την Κυριακή,12 Σεπτεμβρίου 2021, η ώρα 8.00 π.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5χλμ και αγώνα σκυταλοδρομίας 2 Χ 2χλμ (Lake 2X2 Relay).

Δικαίωμα συμμετοχής και στα δύο αγωνίσματα έχουν άτομα 12 ετών και άνω. Για άτομα κάτω των 18 ετών απαιτείται συναίνεση γονέα.

Οι εγγραφές θα γίνονται ΜΟΝΟ μέσω της ιστοσελίδας του Δρό.Με.Α Racing
https://www.dromearacing.com/races και θα ανοίξουν στις 15 Αυγούστου με τελευταία ημέρα εγγραφής την 1η Σεπτεμβρίου (11:55 μ.μ.). Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους με το BIB από το ΑCS Courrier της επιλογής τους.

Το κόστος συμμετοχής έχει ως ακολούθως:
- Αγώνας 5χλμ - €10
- Lake 2Χ2Km Relay - €15 κάθε ομάδα

Έπαθλα θα απονεμηθούν στους 3 πρώτους νικητές και 3 πρώτες νικήτριες στον αγώνα 5χλμ και στις 3 πρώτες ομάδες της σκυταλοδρομίας . Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η προσκόμιση Safe Pass. Το εγκεκριμένο πρωτόκολλο διεξαγωγής της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα. Σε περίπτωση μη διεξαγωγής του αγώνα το δικαίωμα εγγραφής επιστρέφεται.

Μέγας Χορηγός του Δρό.Με.Α Racing 2021 η Cablenet. Χορηγός εκδήλωσης  η ACS Courier Cy. 

Dro.Me.A. Racing Club is organising its 11th annual Run the Park at Athalassa National Park in Nicosia on September the 12th, 2021, at 8.00 a.m. The event includes a 5km race and the Lake 2X2Km relay.

Both races are open to runners over the age of 12. Parent consent is required for those under the age of 18.

Registrations will only be online through the website of Dro.Me.A Racing
https://www.dromearacing.com/races and will open on August 17th, 2021 with September 1st the last day of registration. Participants will receive their participation package with their BIB through ACS Courier.

Registration fees are as follows:
- 5km race - €10
- Lake 2X2km Relay - €15 per team

Prizes will be awarded to the first 3 male and first 3 female winners of the 5Km race and the 3 first teams of the Lake 2X2 Relay. All participants will receive a race medal.

In order to participate in the event a Safe Pass must be presented. The approved protocol of the race and a detailed description of the races will follow soon. In case the event is not held, the registration fee will be refunded.

Cablenet is the major sponsor of Dro.Me.A Racing 2021. The event sponsor is ACS Courier Cyprus.

New member registration

Become a member of the family of Dro.Me.Α Racing !

Made with love by Webarts. All rights Reserved.